Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Kevin Costner komt officieel niet terug in tweede helft van laatste seizoen Yellowstone (2018)

De kogel is door de kerk: Kevin Costner keert definitief niet terug als John Dutton in de tweede helft van het laatste seizoen van Yellowstone (2018).

Uren nadat Paramount Network de terugkeerdatum voor de laatste afleveringen van Yellowstone (2018) onthulde, maakte Kevin Costner een einde aan alle speculaties over zijn mogelijke terugkeer door via sociale media aan te kondigen dat hij inderdaad niet terugkomt.

15566 Kevin Costner

Hij introduceerde zijn videopost op Instagram met de woorden "Een update voor jullie. Ik zie jullie in de bioscoop."

"Ik wil jullie laten weten dat ik na anderhalf jaar werken aan Horizon en het doen van alle dingen die nodig zijn, en na te denken over Yellowstone (2018), die geliefde serie waarvan ik hou en waarvan ik weet dat jullie ervan houden, me net realiseerde dat ik niet in staat ben om seizoen 5B of in de toekomst voort te zetten," zei hij. "Het was iets dat me echt veranderde. Ik vond het geweldig. En ik weet dat jullie het geweldig vonden. En ik wilde jullie gewoon laten weten dat ik niet terug zal komen en ik hou van de relatie die we hebben kunnen ontwikkelen en ik zie jullie in de bioscoop."



Eerder op de dag onthulde Paramount dat de tweede helft van het vijfde en laatste seizoen van de serie van Taylor Sheridan zondag 10 november van start gaat. In de aankondiging werd niet vermeld of Costners John Dutton in die laatste afleveringen zou verschijnen; in plaats daarvan moesten fans op zoek gaan naar recente interviews met Costner om te zien of hij iets onthulde over een terugkeer naar de serie die zes jaar geleden hielp zijn carrière nieuw leven in te blazen.

En wat heeft Costner veel gezegd. In een recent interview met People uitte de acteur zijn teleurstelling over het feit dat geen van zijn voormalige medespelers hem verdedigde toen het oorspronkelijke verhaal over zijn afwezigheid uitsluitend werd toegeschreven aan zijn inflexibele opnameschema voor Horizon: An American Saga.

"Ik heb alle verhalen gelezen," zei hij. "Ik was teleurgesteld dat niemand aan hun kant... ooit opstond om te verdedigen wat ik eigenlijk voor hen gedaan had. Er kwam een moment waarop ik dacht: 'Wow, wanneer gaat iemand iets zeggen over wat ik heb gedaan versus wat ik niet heb gedaan?'"

Costner zei ook dat hij open zou staan voor een terugkeer om de Yellowstone (2018)-saga af te maken, maar dan wel onder bepaalde voorwaarden.

"Ik heb altijd het gevoel gehad dat... het een interessant moment zou kunnen zijn om terug te komen en de mythologie van deze hedendaagse familie af te maken," zei hij. "En als dat gebeurt, zou ik erin stappen als ik het eens was met hoe het werd gedaan."

Op 17 juni vertelde Costner aan Today dat hij de deur niet had gesloten voor een terugkeer naar Yellowstone (2018). "Ten eerste heb ik het vijf jaar gedaan, oké, en ik wil meer dan één keer per jaar werken. We verloren op een gegeven moment een heel jaar en ik dacht: 'Nou, dat kan nooit meer gebeuren.' Het was meer dan een jaar."

En in mei vertelde Costner aan Deadline dat hij een contract had afgesloten om Dutton te spelen voor seizoenen vijf, zes en zeven. Hij beloofde te blijven.

"Na twee of drie maanden onderhandelen sloten ze een ander contract, zei hij destijds. "Ze wilden die opnieuw doen, en in plaats van seizoenen zes en zeven werd het 5A en 5B, en misschien doen we er zes. Die konden ze niet maken. Horizon speelde zich in het midden af, maar Yellowstone (2018) stond op de eerste plaats. Ik paste [Horizon] in de gaten. Ze bleven hun gaten verplaatsen."

Costner zei verder dat hij zich aan de "waarheid van het contract" hield. Hij zei dat hij de tweede helft van seizoen vijf nooit had opgenomen omdat "er geen script was. En toen implodeerde alles."

Die implosie vond plaats rond februari 2023, toen werd bericht dat Sheridans best beoordeelde drama op spectaculaire wijze zou eindigen. Het plan was om de serie van Paramount in zijn huidige vorm af te ronden en een uitbreiding van de franchise te plannen met Matthew McConaughey in de hoofdrol.

Onenigheid over Costners filmschema leidde tot de schokkende aankondiging, hoewel Paramount destijds probeerde de angel uit de onthulling te halen door te zeggen: "Kevin Costner is een groot deel van Yellowstone (2018) en we hopen dat dat nog lang zo blijft. Dankzij het briljante brein van Taylor Sheridan zijn we altijd bezig met franchise-uitbreidingen van deze ongelooflijke wereld die hij heeft gebouwd. Matthew McConaughey is een fenomenaal talent met wie we graag samenwerken."

Paramount heeft nog niet meer details onthuld over de spin-off. Het heeft ook nog niet gezegd hoeveel afleveringen fans kunnen verwachten voor het einde van Yellowstone (2018).
Vorige aflevering
A Knife and No Coin
A Knife and No Coin
05x08
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Yellowstone (2018)