Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Spin-off van komedieserie Young Sheldon over George & Mandy in ontwikkeling bij CBS

Young Sheldon komt dit seizoen ten einde, maar de franchise zal voortleven op CBS. Het netwerk is bezig met een spin-off van Young Sheldon.

De nieuwe serie draait om de personages Georgie Cooper en zijn verloofde Mandy McAllister, in de serie gespeeld door respectievelijk Montana Jordan en Emily Osment.

De spin-off heeft van de uitvoerende producenten van de serie, Steve Holland, Steven Molaro en Chuck Lorre en studio Warner Bros Television, een direct-naar-serie order gekregen.

14710 Young Sheldon foto

Bronnen melden dat de deals met Jordan en Osment nog worden uitgewerkt, maar er wordt verwacht dat het duo hun rol opnieuw zal spelen in de spin-off, die waarschijnlijk dertien afleveringen zal krijgen voor het seizoen 2024-25. Vertegenwoordigers van CBS en WBTV weigerden commentaar.

Jordan is vanaf het begin een vast gezicht in Young Sheldon. Hij speelt Sheldons oudere broer George Marshall 'Georgie' Cooper Jr, die op zijn zeventiende stopte met school om fulltime te gaan werken in Meemaw's wasserette, waar hij in seizoen vijf Mandy (Osment) voor het eerst ontmoette. Zij was toen 29; hij was 17 maar loog tegen haar dat hij 21 was. Mandy ontdekte uiteindelijk de waarheid, maar toen waren zij en Georgie al in verwachting. Het duurde even, maar Georgie won geleidelijk het vertrouwen van Mandy terug en de nieuwe ouders verloofden zich in de finale van seizoen zes.

Er is geen duidelijk stappenplan voor de relatie tussen Georgie en Mandy. In seizoen twaalf van The Big Bang Theory, waar Georgie werd gespeeld door Jerry O'Connell, was de voormalige schoolverlater een succesvolle eigenaar van een bandenwinkelketen die twee keer getrouwd en gescheiden was. Dat betekent dat een mogelijk huwelijk tussen Georgie en Mandy niet lang zal duren, maar het zou waarschijnlijk wel de lengte van een serie kunnen overbruggen en de producenten van Young Sheldon hebben gesproken over het nemen van vrijheden met de The Big Bang Theory-canon in de prequel.

Aangezien Young Sheldon al dichter bij de gebeurtenissen in The Big Bang Theory is gekomen, zou het Georgie en Mandy-vervolg mogelijk een periode kunnen bereiken die gelijkloopt met The Big Bang Theory, hoewel als Sheldon in de aftakking verschijnt, hij naar verwachting zal worden vertolkt door Young Sheldon-acteur Iain Armitage en niet door Jim Parsons, die het personage in The Big Bang Theory speelde. Hetzelfde geldt voor Zoe Perry, die Mary speelt, de moeder van Sheldon en Missy in Young Sheldon en niet Perry's echte moeder, Laurie Metcalf, die haar in The Big Bang Theory speelde.

De nieuwe serie verlengt ook Lorre's continue aanwezigheid op CBS die meer dan twintig jaar teruggaat. Zijn twee huidige komedies op het netwerk, Young Sheldon en Bob Hearts Abishola, eindigen beide dit seizoen.

Holland, Molaro en Lorre schrijven het script en produceren de spin-off, die zich in een vroeg stadium bevond toen in november het einde van Young Sheldon werd aangekondigd.

Alle drie hebben ze gewerkt aan The Big Bang Theory of Young Sheldon (of beide tegelijk) sinds de lancering van de moederserie, die Lorre mede heeft bedacht, in 2007. Molaro leidde The Big Bang Theory jarenlang voordat hij samen met Lorre Young Sheldon bedacht en showrunner werd voor de prequel. Holland volgde hem op aan het roer van The Big Bang Theory voordat hij naar Young Sheldon ging na het einde van de mega-hit in 2019.

Het veertiendelige zevende en laatste seizoen van Young Sheldon gaat donderdag 15 februari van start en wordt 16 mei afgesloten met een seriefinale van een uur. De serie vindt een nieuw publiek op Netflix, waar de vorige seizoenen veel kijkers trokken.
Vorige aflevering
Memoir (2)
Memoir (2)
07x14
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_exZell
30 jan 2024 23:45 -
Spin-off van een spin-off? Sure, why not? XD
Reageer
avatar_Tamino
31 jan 2024 00:10
ik denk dat dit nog maar het begin is...
Reageer
avatar_BlackBiker
31 jan 2024 15:33
Dat is niet de eerste keer, hoor. NCIS bijvoorbeeld is een spin-off van JAG. En NCIS heeft ook weer vier spin-offs opgeleverd.

Ik kan niet zo snel een spin-off van een spin-off van een spin-off bedenken, maar die zal er wellicht ook wel zijn ;-)
Reageer
Young Sheldon