Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Nieuwe castings voor tweede seizoen historische dramaserie Domina

Nieuwe castings voor tweede seizoen historische dramaserie Domina

Domina keert terug voor een tweede seizoen bij Sky Atlantic en MGM+ en kijkers zullen enkele nieuwe gezichten zien wanneer de serie terugkeert in 2023.
Kasia Smutniak, Matthew McNulty, Tom Glynn-Carney, Claire Forlani, Christine Bottomley, Colette Dalal Tchantcho, Ben Batt, Liam Cunningham, Isabella Rossellini en Nadia Parkes spelen de hoofdrollen in de serie, die zich afspeelt in het oude Rome tijdens de opkomst van de derde vrouw van keizer Augustus Caesar, Livia Drusilla (Smutniak).

Benjamin Isaac, Joelle en David Avery voegen zich nu ook bij de cast van het historische drama. Avery heeft de meeste ervaring van het drietal. Avery speelde televisierollen in onder andere We Are Lady Parts, Gangs of London, Liar en 24: Live Another Day. Voor actrice en zangeres Joelle is Domina haar eerste serierol, maar zij was wel al te zien in de films Dune (haar acteerdebuut) van Denis Villeneuve en de Netflix-film The School of Good and Evil. Voor Isaac is zijn rol in Domina zijn eerste acteerklus.

Domina

In de VS is MGM+ (een rebranding van EPIX) de nieuwe thuisbasis van Domina.

MGM+ onthulde het volgende over de nieuwe toevoegingen en de serie in een persbericht:

"Premium zender en streamingdienst MGM+ kondigde vandaag nieuwe castings aan voor het tweede seizoen van de epische, ingrijpende historische dramaserie Domina. De serie speelt zich af tijdens een van de meest provocerende periodes in de Romeinse geschiedenis en volgt de buitengewone opkomst van de derde vrouw van Gaius/keizer Augustus Caesar, Livia Drusilla, gespeeld door Kasia Smutniak (Diavoli).

Domina wordt geproduceerd door Tiger Aspect - onderdeel van Banijay UK - in samenwerking met MGM+ Studios, na een overeenkomst met de toonaangevende wereldwijde distributeur Banijay Rights. Domina heeft onlangs de productie afgerond in de historische Cinecittà Studios in Rome en zal in 2023 in première gaan op MGM+. Het tweede seizoen zal in 2023 ook terugkeren op Sky Atlantic in Europa.

Domina seizoen twee beschrijft de strijd om de controle over het Romeinse Rijk en de keizerlijke familie van Rome vanuit een zeldzaam vrouwelijk perspectief. In het eerste seizoen keerde Livia Drusilla, het gouden meisje van de prominente Claudii familie, terug naar Rome na tien jaar ballingschap, vastbesloten om alles terug te winnen wat van haar gestolen was. Nu, bovenop een gebroken rijk en een disfunctionele dynastie, moet ze vechten om haar huwelijk met Gaius te behouden en een manier vinden om een van haar zonen op de troon te zetten, terwijl nieuwe en oude rivalen om de positie vechten in een wereld waar het onmogelijk is om te weten wie te vertrouwen.

De serie is gecreëerd door Simon Burke (Strike Back), met Burke, hoofd van Tiger Aspect Drama Lucy Bedford, Muirinn Lane Kelly en Carmel Maloney als uitvoerende producenten. MGM+ heeft de Amerikaanse rechten. Het tweede seizoen komt in 2023 terug bij Sky Atlantic in Europa. Banijay Rights is de wereldwijde distributeur."

Een premièredatum voor Domina seizoen twee wordt later bekendgemaakt.

Hieronder in een twitterbericht van TV Series Finale het drietal acteurs. Links zie je Benjamin Isaac, in het midden Joelle en rechts David Avery.

Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten