Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Hoofdrolspeelster verlaat Hulu's gelimiteerde Amanda Knox-serie

Hoofdrolspeelster verlaat Hulu's gelimiteerde Amanda Knox-serie

Margaret Qualley heeft zich om planningsredenen teruggetrokken uit de rol van Amanda Knox in Hulu's aankomende serie.
Het nog titelloze project van schrijver KJ Steinberg en 20th Television in samenwerking met The Littlefield Company kreeg vorige maand officieel groen licht met Qualley aan boord als hoofdrolspeelster en uitvoerend producent. De rol wordt nu opnieuw gecast. De ontwikkeling heeft geen invloed op de productieplannen, want de acht afleveringen van de serie staan gepland om gefilmd te worden in oktober.



Qualley (foto), tweevoudig Emmy-genomineerde voor Netflix's Maid en FX's Fosse/Verdon, zag net haar twee aankomende films, Kinds of Kindness en The Substance, beide geselecteerd worden om in première te gaan op het filmfestival van Cannes. Eerder was zij te zien in HBO's bovennatuurlijke dramaserie The Leftovers.

De gelimiteerde Hulu-serie gaat over de zestien jaar durende strijd van Knox om haar naam te zuiveren nadat ze onterecht werd veroordeeld voor de moord op haar kamergenote Meredith Kercher.

Steinberg is uitvoerend producent samen met Warren Littlefield, Lisa Harrison, Ann Johnson, & Graham Littlefield van The Littlefield Company; evenals Monica Lewinsky, Knox en Chris Robinson van Knox Robinson Productions.

Hulu en 20th TV bevonden zich in 2021 in een vergelijkbare situatie met een andere op ware misdaad gebaseerde gelimiteerde serie, The Dropout, over de in ongenade gevallen Theranos-oprichtster Elizabeth Holmes. Kate McKinnon, die oorspronkelijk de hoofdrol zou spelen en de productie op zich zou nemen, haakte af. Amanda Seyfried kreeg de hoofdrol en won een Emmy. Ondertussen speelde McKinnon mee in de grootste film van vorig jaar, Barbie.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten