Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
The Acolyte - Seizoen 1
5
Thomas ten Veldhuijs geeft The Acolyte - Seizoen 1 een 5.

The Acolyte - Seizoen 1

The Acolyte is een matige serie, weinig verfrissend maar nog wel enigszins vermakelijk. Groot deel van de cast maakte weinig indruk en het verhaal bleef wat vlak.
The Acolyte is de laatste toevoeging aan het Star Wars universum. Wat ooit begon met een reeks films, bestaat het Star Wars universum nu uit (onder meer) films, series, video games, boeken en je zou wellicht de attracties van de Disney parken kunnen meerekenen. De premisse van The Acolyte was veelbelovend, namelijk een verhaal dat zich lang voor de eerste films afspeelt en wat de opkomst van de Sith (de kwaadaardige tegenpool van de Jedi) zou moeten weergeven. Het eindresultaat viel wat tegen. Het verhaal was niet bijzonder en andere personages dan het personage waar het om draait, intrigeren een stuk meer.

The Acolyte
© Disney+


The Acolyte bestaat uit acht afleveringen met ieder een duur van tussen de 30 en 46 minuten. Een groot deel van de aflevering is vervolgens weer gereserveerd voor de aftiteling, een bekend fenomeen bij de andere Star Wars series (maar ook Marvel producties). De serie begint intrigerend, er wordt een Jedi vermoord door een niet Jedi, iets wat voor onmogelijk werd aangezien. De verdachte is een vrouw die reparaties uitvoert op ruimteschepen in de ruimte, een baan die normaal voor robots is weggelegd.

Ook al klinkt de opzet veelbelovend, was de uitvoering teleurstellend. Het verhaal pakte niet en was weinig verfrissend. De cast is ook niet overtuigend, op een paar uitzonderingen na. De persoon waar het om draait, Mea Aniseya (Amandla Stenberg: The Eddy) wordt naar mijn idee ondergesneeuwd door andere personages. Hetzelfde geldt voor een van de andere hoofdpersonages de Jedi genaamd Sol (Lee Jung-jae: Squid Game). Naar mijn idee wordt de show gestolen door het personage Qimir (Manny Jacinto: The Good Place) die vroeg in de serie wordt geïntroduceerd.

al met al blijft The Acolyte een nietszeggende toevoeging aan het Star Wars universum

Uiteraard was niet alles slecht in The Acolyte. De actie en special effects waren weer van hoog niveau en lightsaber gevechten zijn altijd leuk om naar te kijken. Ook worden er nieuwe elementen geïntroduceerd en een primeur: een Jedi Wookie! Maar al met al blijft The Acolyte een nietszeggende toevoeging aan het Star Wars universum, was erg jammer is. Er wordt namelijk op bepaalde personages gehint die cruciaal zijn voor het verdere Star Wars verhaal. Door de teleurstellende resultaten van The Acolyte, in zowel kijkcijfers als recensies, is het maar de vraag of die personages nog een keer zullen worden uitgediept. Disney heeft namelijk al bevestigd dat er geen tweede seizoen van The Acolyte zal komen.

The Acolyte is een matige serie die veel potentie had. De hoofdpersonages zijn niet overtuigend, op een paar na, waardoor het vaak lastig te kijken was. Ondanks het voorgaande was het wel een vermakelijke serie met goede actie en special effects. Door de teleurstellende resultaten komt er geen tweede seizoen. Dat is spijtig aangezien er wel een basis wordt gelegd voor gebeurtenissen die veel impact kunnen hebben op de geschiedenis van de films. Hopelijk wordt er een manier gevonden om het verhaal wel in een bepaalde vorm te laten doorgaan waarbij afscheid wordt genomen van de hoofd verhaallijn van The Acolyte.

The Acolyte
© Disney+


Een troost is dat er veel nieuwe Star Wars series/producties aankomen. Zo komt er onder andere een tweede seizoen van Andor en van Ahsoka, een nieuwe serie Skeleton Crew en komen er meerdere films waarvan er in ieder geval eentje een vervolg is op de serie The Mandalorian.

The Acolyte probeert iets nieuws neer te zetten, maar slaagt daar niet in. Naar mijn idee de meest teleurstellende Star Wars productie tot nu toe.

Op basis van het bovenstaande geef ik The Acolyte een 5.
Video on youtube

Over de auteur, Thomas ten Veldhuijs

Thomas ten Veldhuijs
Thomas ten Veldhuijs is al sinds zijn jeugd erg geïnteresseerd in films, televisie(series) en nieuwe media. Als gevolg van deze interesse heeft hij ook aan de Universiteit Utrecht de bachelor Theater-, Film- en Televisiewetenschappen afgerond. Deze interesse heeft hij vervolgens weten te combineren met een rechtenstudie in de vorm van een master die een grote focus heeft op verschillende vormen van media. Doordat de afgelopen jaren (televisie)series in kwaliteit er erg op vooruit zijn gegaan en steeds filmischer zijn geworden, zijn series tegenwoordig de favoriete vorm van entertainment voor Thomas. De passie die Thomas heeft voor media wil hij graag met anderen delen. Hij wil graag mensen enthousiasmeren om bepaalde series te gaan volgen, maar hij kijkt er ook zeker met een kritische blik naar. Hij heeft een zeer brede interesse en zal zich derhalve niet beperken tot bepaalde genres.
Bekijk profiel van Thomas ten Veldhuijs
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

DriesVG1984
woensdag 11 september, 13:29
Hey ik wou dit niet downvoten. Maar je kan dit blijkbaar niet ongedaan maken. Het was inderdaad niet zo een denderende show dat is waar.
1
Sproet2jes
woensdag 11 september, 22:25
Enige wat werkt is op 👍 drukken. Dan verdwijnt 👎.
1
gavincollunscheepers
donderdag 12 september, 19:47
Cool
0Vertaald vanuit het Engels
Log in om een reactie achter te laten