Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
The Window - Seizoen 1
8.5
Peter Rotthier geeft The Window - Seizoen 1 een 8.5.

The Window - Seizoen 1

The Window speelt zich af in het wereldje van de voetbalmakelaars en de dubieuze praktijken die er rondgaan in het sportwereldje.
Toen ik de eerste aflevering van The Window van een recensie voorzag werd ik wel op het verkeerde been gezet. Die eerste aflevering draaide vooral om het zeventienjarige voetbaltalent Jordan Burnett waaruit je dan makkelijk afleidt dat Jordan het hoofdpersonage van deze serie is.

Al snel wordt duidelijk dat zijn rol eerder bestempeld kan worden als een prominente bijrol. Want hoewel zijn figuur centraal staat in het verhaal worden de hoofdrollen toch door andere personages opgeëist. Zo is er de gewiekste makelaar Romelus (Mel Raido, Deep State), die samen met Kieran, de broer van Jordan moet zorgen dat de spits een nieuwe club vindt. Daarnaast is er ook nog Esther (Lynn Van Royen, Beau Séjour) een freelance journaliste die onderzoek doet naar corruptie bij de Britse overkoepelende sportbond en de wereld van de sportmakelaars.

Naar gelang de serie evolueert worden deze twee personages de belangrijkste in het hele verhaal. Elk van hen heeft zijn eigen agenda vanuit hun eigen professionele leefwereld. Romelus is allesbehalve een doetje en heeft in het verleden heel wat dubieuze stunts uitgehaald om sportmensen aan zich te binden. Esther daarentegen is een doortastende dame die belangrijke vrienden weet te maken in het wereldje waardoor ze heel wat te weten kan komen, hoewel ze aanvankelijk een beetje naïef overkomt.

Stilaan maar zeker komen er heel wat onzuivere praktijken boven water en zowel Romelus als Esther gaan elk op zichzelf op zoek naar de bron van het kwaad. Romelus die zelf door zijn verleden een deel van het systeem is geworden en dat eigenlijk nog steeds is, vreest om op een zijspoor gezet te worden. Terwijl Esther op zoek is naar een spraakmakend artikel dat haar werk in de picture kan zetten, waardoor ze echt gelanceerd wordt als sportjournaliste.

The Window
© Streamz


Het verhaal van The Window zit zeer goed in elkaar en komt geloofwaardig over. Als kijker zal je begrijpen dat, hoewel The Window pure fictie is, er toch gegrepen is naar roddels die in het circuit van de makelaars en sommige sportbonden rondgaan. Het grote doel van alle partijen is vooral geldgewin en daar horen soms praktijken bij die men best niet aan de grote klok hangt.

The Window is tevens ook een internationale Europese reeks waarin we acteurs uit diverse Europese landen terugvinden maar ook enkele uit Azië. Dat laatste is zeker niet abnormaal want er zijn heel wat Europese voerbalclubs die een Aziatische eigenaar hebben.

De acteurs zelf laten allemaal een goede indruk na en weten hun diverse personages sterk, tot zeer sterk neer te zetten. Naar het einde toe wordt de serie ook een echte nagelbijter. Zeker wanneer een dramatisch beeld dat we te zien krijgen bij aanvang van de pilot, verder wordt belicht en de kijker te zien krijgt wat er werkelijk gebeurt.

The Window mag terecht bestempeld worden als een sterke serie, met een meer dan degelijk scenario dat tot in de puntjes is uitgewerkt.
Video on youtube

Over de auteur, Peter Rotthier

Peter Rotthier
Peter Rotthier is begin jaren negentig in de muziekjournalistiek gerold. Bijna twintig jaar lang was hij hoofdredacteur van een Vlaams rock/metal tijdschrift dat naast muziek ook oog had voor randverschijnselen als games, films, series en strips. In de meer dan vijftig jaar dat hij al op deze aardbol loopt heeft hij al heel wat series de revue zien passeren. Alle genres kunnen zijn interesse wekken en krijgen enkele afleveringen om zich te bewijzen. Zijn favorieten van de voorbije jaren waren onder andere Braquo, Black Sails, Games Of Thrones, The Leftovers, Mafiosa, The Brink en Hell On Wheels, om er maar een paar te noemen.
Bekijk profiel van Peter Rotthier
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

TantalusZ
7 april 2022, 10:09
Great review, I agree with all the points. Loved Romelus
1
Log in om een reactie achter te laten