Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Sciencefictionserie Earth Abides bestelt door MGM+

Sciencefictionserie Earth Abides bestelt door MGM+

MGM+ heeft groen licht gegeven voor een adaptatie van Earth Abides, een nieuwe versie van de gelijknamige sciencefictionroman van George R. Stewart.
Wanneer een ongekende plaag de wereld overspoelt, wordt het menselijk ras bijna uitgeroeid. In de nasleep, als de grote machine van de beschaving langzaam en onverbiddelijk afbreekt, blijven slechts een paar verbrijzelde overlevenden over om te vechten tegen het afglijden naar uitsterven.



De gelimiteerde serie van zes afleveringen heeft Vikings-acteur Alexander Ludwig (foto) in de hoofdrol als Ish. De productie begint op 8 april in Vancouver. Earth Abides gaat eind 2024 in première op MGM+.

Ish is een briljante maar eenzame jonge geoloog die een semi-geïsoleerd leven leidt. Hij ontwaakt uit een coma en ontdekt dat er niemand meer in leven is behalve hij. Een ongekende plaag heeft de wereld overspoeld en ja, er zijn een paar verspreide overlevenden, maar er zijn geen regels.

De serie is gemaakt door showrunner Todd Komarnicki en komt van MGM+ Studios en uitvoerende producenten Kearie Peak en Lighthouse Productions' Michael Phillips en Juliana Maio.

"Het is heel bijzonder om Earth Abides opnieuw te introduceren bij fans van George Stewarts baanbrekende sciencefictionwerk, maar ook bij een nieuwe generatie," zegt Michael Wright, hoofd van MGM+ in een verklaring. "De boodschappen van het verhaal over menselijkheid, hoop en medeleven zijn vandaag de dag nog net zo relevant als bijna een eeuw geleden."

"Het was een regelrechte kick om zo'n baanbrekend sciencefictionwerk te verfilmen en de thema's die George Stewart 75 jaar geleden belichtte, kunnen niet betekenisvoller en actueler zijn voor de wereld waarin we vandaag de dag leven", aldus Komarnicki. "Ondanks de chaos en verdeeldheid die ons elke ochtend in het nieuws begroeten, blijft de waarheid dat de weg vooruit voor de samenleving loopt via eenheid, mededogen, vergeving, begrip en genade."

Ludwig werd bij het grote publiek bekend als Cato in de eerste Hunger Games-film uit 2012. Twee jaar later verscheen hij als Björn Ironside, de zoon van hoofdpersonage Ragnar Lothbrok en zijn eerste vrouw Lagertha, in Vikings van History Channel. Ook had Ludwig een vaste rol in het boksdrama Heels van Starz dat vorig jaar na twee seizoenen werd gecanceld.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

BlackBiker
BlackBiker do 28 maart, 12:27
In 1949 was dit wellicht een nieuw thema. Maar inmiddels is het toch wel een wat uitgekauwd genre voor films en TV. The Last of Us, de Mad Max films, The Walking Dead, enfin noem ze maar op.

Dus ben ik benieuwd hoe ze denken dat deze variatie op het thema dusdanig bijzonder wordt dat mensen het willen gaan zien. The Last of Us had mee dat het op een enorm populair spel wat gebaseerd en het bleek ook nog mooie TV te zijn.
Maar dit boek is volgens mij nauwelijks bekend. Ik heb zelf een aardige SF collectie, maar had nog nooit van deze auteur gehoord. Ik hoop dan ook dat het een publiek gaat vinden. Ik ga het wel een kans geven in elk geval.
Log in om een reactie achter te laten