Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Nieuwe serie Dr. Odyssey van Ryan Murphy met Joshua Jackson besteld door ABC

Nieuwe serie Dr. Odyssey van Ryan Murphy met Joshua Jackson besteld door ABC

Ryan Murphy breidt zijn aanwezigheid op ABC snel uit. Het netwerk heeft een direct-naar-serie order gegeven aan zijn Dr. Odyssey.
Zoals bij elke serie van Ryan Murphy worden er geen details over de premisse onthuld. Zoals de titel al doet vermoeden, zou Dr. Odyssey een medische serie zijn. Volgens bronnen speelt het zich af op een cruiseschip. Dat was de setting van Murphy's première-aflevering van 9-1-1 met rampthema dit seizoen op ABC, en het grijpt ook terug op televisieklassieker The Love Boat.



Jackson (foto) speelt de hoofdrol en is uitvoerend producent. Het drama, dat in de herfst wordt gelanceerd, komt van 20th Television in samenwerking met Ryan Murphy Television.

Dr. Odyssey is geschreven en geproduceerd door Murphy, Jon Robin Baitz en Joe Baken. De laatste twee hebben met de productieve bedenker, schrijver en regisseur samengewerkt aan verschillende projecten, waaronder American Horror Stories en Feud: Capote Vs. The Swans. Het duo werkt ook samen aan een aankomende juridische drama en horrorserie Grotesquerie met Kim Kardashian.

Paris Barclay, medewerker van Murphy, is verbonden aan Dr. Odyssey als regisseur en uitvoerend producent. Barclay heeft meerdere Emmy-nominaties verdiend voor zijn werk met Murphy, waaronder recentelijk voor Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story en eerder voor de Fox-musicalserie Glee.

Eric Paquette, Alexis Martin Woodall, Eric Kovtun, Scott Robertson en Nissa Diederich produceren ook.

Dit is de eerste nieuwe ABC serieopdracht voor Murphy sinds de bekroonde showrunner vorig jaar herenigd werd met Disney Entertainment medevoorzitter Dana Walden toen hij terugkeerde naar zijn vorige studio bij 20th Television, nu een broer van ABC en onderdeel van Disney TV Studios.

Murphy's eerste serie op ABC, 9-1-1, die naar het netwerk verhuisde na zes seizoenen op Fox, kende een sterke kijkcijferstart met de start van seizoen zeven, die 8,85 miljoen kijkers trok na drie kijkdagen op ABC, Hulu en andere digitale platforms.

Murphy, bekend van succesvolle series als Nip/Tuck, Glee, Monster en American Horror Story en de uitlopers daarvan, is geïnteresseerd in klassieke procedurele verhalen en wil zijn aanwezigheid in het genre uitbreiden buiten zijn eerste poging, de succesvolle 9-1-1 franchise, waartoe ook 9-1-1: Lone Star behoort, op weg naar het vijfde seizoen op Fox.

Een medische procedurele serie voor ABC zou een natuurlijke volgende stap voor hem zijn. Deze procedurele series winnen ook terrein op streaming. Murphy's eerste serie dat groen licht kreeg sinds zijn terugkeer van Netflix naar 20th TV was een juridisch drama voor Hulu met Kardashian in de hoofdrol, omschreven als een high-end, glossy en sexy procedure voor volwassenen.

Onlangs kondigde hij ook Grotesquerie aan, een nieuwe horrorserie voor FX met Niecy Nash-Betts, Courtney B. Vance en Lesley Manville in de hoofdrollen.

Bij Disney heeft Murphy ook American Horror Story: Delicate met Kardashian en Emma Roberts in de hoofdrollen, waarvan het tweede deel op woensdag 3 april verschijnt, en het aankomende Gladiator: American Sports Story, met Josh Andrés Rivera als Aaron Hernandez in de hoofdrol - beide voor FX.

Op Netflix heeft hij het tweede seizoen van het horrordrama The Watcher en de anthologieserie Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story over de gelijknamige broers die in 1996 werden veroordeeld voor de moord op hun ouders.

Jackson komt uit de Paramount+ Original serie Fatal Attraction, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1987. Jackson speelde Dan Gallagher, een personage dat in de film werd gespeeld door Michael Douglas, tegenover Lizzy Caplan. Daarvoor speelde hij de levensechte seriemoordenaar Dr. Christopher Duntsch in de Peacock anthologieserie Dr. Death.

Dit betekent een terugkeer naar de televisie voor Jackson, die zijn doorbraak kreeg als Pacey Witter in het WB-drama Dawson's Creek en later de hoofdrol speelde in Fox's Fringe. Andere series zijn onder andere Hulu's Little Fires Everywhere, Netflix's When They See Us en Showtime's The Affair.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten