Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Noah Wyle gecast in nieuwe dramaserie The Pitt van HBO Max

Noah Wyle gecast in nieuwe dramaserie The Pitt van HBO Max

HBO Max heeft het drama The Pitt, met Noah Wyle in de hoofdrol en uitvoerend producent, een serie van vijftien afleveringen gegund.
The Pitt is een realistisch onderzoek naar de uitdagingen waar gezondheidswerkers in het hedendaagse Amerika voor staan, gezien door de lens van de frontliniehelden die in een modern ziekenhuis in Pittsburgh werken.

R. Scott Gemmill zal dienen als showrunner van de serie, van John Wells Productions en Warner Bros. Television. Het project betekent een reünie voor Wyle, Gemmill en Wells, die allen samenwerkten aan ER.



"Samenwerken met de visionaire talenten van John Wells, R. Scott Gemmill en Noah Wyle (foto) om deze nieuwe serie te ontwikkelen is al een opwindend proces geweest", zegt Sarah Aubrey, hoofd van Max Original Programming. "Hun passie, creativiteit en toewijding aan het vertellen van verhalen verheffen elk aspect van het project en samen zijn we klaar om een meeslepend en authentiek beeld van de hedendaagse medische wereld te leveren dat het publiek zal boeien en een blijvende impact zal achterlaten."

The Pitt wordt geproduceerd door John Wells Productions in samenwerking met Warner Bros. Television, waar JWP een overkoepelende deal heeft. Gemmill zal de eerste aflevering schrijven en de serie produceren samen met Wyle, Wells en JWP's Erin Jontow, Simran Baidwan en Michael Hissrich.

"We zijn Warner Bros. Television en HBO Max dankbaar dat ze ons deze kans geven om terug te keren naar de wereld van de stedelijke geneeskunde", aldus Gemmill, Wyle en Wells. "De talloze uitdagingen voor de artsen, verpleegkundigen, technici, patiënten en hun families die werken in de loopgraven van de moderne geneeskunde zijn alleen maar groter geworden in de anderhalf decennium sinds we hun verhalen voor het laatst bezochten. We zijn blij dat we naar deze wereld kunnen terugkeren met de steun van onze partners en kijken ernaar uit om de grenzen van dramatisch realisme en medische nauwkeurigheid te verleggen in het volgen van de levens van deze heldhaftige mannen en vrouwen."

Channing Dungey, voorzitter en CEO van Warner Bros. Television Group, voegt hieraan toe: "Het is geen geheim dat Scott, Noah en John weten hoe ze geweldige televisie moeten maken. Toen ze bij ons kwamen met het idee om het medische tv-genre nieuw leven in te blazen met een frisse, realistische kijk op de moderne ziekenhuizen van vandaag, wisten we dat we erop moesten springen. Hun samenwerking met alle sterren, samen met hun onberispelijke manier van verhalen vertellen en niet aflatende passie die ze in elk project inbrengen, is het perfecte recept voor deze serie om het volgende grote medische drama te worden. We zijn onze partners bij HBO Max dankbaar en we kunnen niet wachten tot het publiek deze serie te zien krijgt."

Wyle is misschien het best bekend voor zijn rol als Dr. John Carter in ER, die Gemmill en Wells uitvoerend produceerden. Wyle speelde ook in de sciencefictionserie Falling Skies van TNT en in de The Librarians (2014)-franchise van TNT. Momenteel is hij uitvoerend producent van The Librarians: The Next Chapter, de aankomende spin-off van de fantasie-avonturenserie van CW.

Gemmill heeft veertien seizoenen achter de rug als schrijver en uitvoerend producent van NCIS: Los Angeles, waarvan het laatste seizoen in mei afliep. Hij is momenteel schrijver en uitvoerend producent van Call Me God, een televisiebewerking van de Audible serie over DC sluipschutters die in ontwikkeling is bij Paramount+.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten